Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Първият в областта ол инклузив ресторант прави Севдалин Кръстев в Горна Оряховица

  04.11.2020 08:52
Първият в областта ол инклузив ресторант прави Севдалин Кръстев в Горна Оряховица

Уникален за областта експеримент прави ресторантьорът Севдалин Кръстев в своя „Клуб Вселена. При Севдо” в Горна Оряховица. Ол инклузивът българите свързват обикновено с морските курорти и яденето на корем по време на почивка. По света обаче принципът да вземеш толкова храна, колкото ти е необходима срещу постоянна такса е познат и за ресторантите и най-вече за обедните им менюта. Идеята на Севдо да направи нещо такова и в Горна Оряховица дошла от успешния опит на негов приятел във Варна, който е сред първите пуснали ол инклузив ресторант в България.

При Севдо експериментът започна на 2 ноември и вече се радва на добър интерес. Принципът е плати една цена и вземи толкова, колкото имаш нужда. Срещу 7,99 лева между 11:30 и 15 часа всеки може да си съчетае богат обяд от множеството предложения на Севдалин, който е и главен готвач в своята кухня. Менюто ще бъде оповестено на Фейсбук страницата на „Клуб Веселаната. При Севдо”. То задължително ще включва обаче повече от дузина блюда.

Задължително всеки ден ще има по две супи, 4 салати, между 6 и 8 основни ястия. Има разнообразие и възможност за комбинации – винаги ще има няколко вида меса и вегетариански ястия, както и поне едно рибно или блюдо с морски дарове. Допълнително се предлагат поне 7-9 притурки и разядки – сосове, люти чушки, туршии. Менюто се допълва с два вида хляб и десерт на деня.

Към богата блок маса се предлагат и промоционални напитки – продуктите на „Пепси”, минерална вода „Горна баня” или „Шуменско” 330 мл – всяко за по един лев.

За 7,99 всеки може да си поръча каквото и колкото иска. Предпазните мерки срещу COVID-19 не позволяват блок масата да е на самообслужване, но всеки може да поиска да му бъде сипано толкова пъти, колкото да се насити, обяснява Севдалин.

На същата цена се предлага и храна за вкъщи – три кутии със супа, салата и основно, като отново могат да се комбинират храните, предложени за деня.

Севдалин е задвижил и други свои идеи, които също са пионерски в ресторантьорския бизнес. До няколко седмици той ще пусне брънч за събота и неделя. Принципът ще е подобен – срещу постоянна цена, клиентите ще могат да си изберат от няколкото предложения за късна закуска на майстор Севдо.

„Клуб Вселената. При Севдо” ще намерите на „Страцин” №9, над кръстовището на „Панайот Цвикев”, а с менюто може да се запознаете на страницата му във Фейсбук. Само вкусът има значение е мотото на Севдалин и неговият ресторант и той се опитва да го оправдае всеки един ден.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
Севдалин Кръстев ресторант ол инклузив Вселената. При Севдо
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати