Вторник, 17 Май 2022
            
Велико Търново Други

Подофицери от Република Северна Македония бяха на работно посещение в Националния военен университет

  08.12.2021 16:56
Подофицери от Република Северна Македония бяха на работно посещение в Националния военен университет

Трима главни подофицери от армията на Република Северна Македония бяха на работно посещение в Националния военен университет „Васил Левски“. Срещата е по линия на двустранното военно сътрудничество между главни сержанти от двете армии.

„Колегите са тук, за да ги запознаем с процесите на обучение и професионално развитие на военнослужещите от сержантския и войнишкия състав на Българската армия и да дискутираме възможностите за съвместни дейности и мероприятия“, коментира директорът на Професионалния сержантски колеж на НВУ офицерски кандидат Крум Вачков.

„Основната цел на посещението на главните сержанти от армията на Република Северна Македония е да стартираме взаимодействия основно по линия на обучението и образованието на сержантския и войнишкия състав“, допълва и старшина Калин Крумов, главен сержант на Българската армия.

„За мен Професионалният сержантски колеж е много важна част от целия университет. Това е главният сержантски колеж на Българската армия, както и Националният военен университет е основната институция, която обучава кадри за всички видове въоръжени сили. Важно е кадетите в Българската армия бъдат обучени по единна методология“, каза началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов, който приветства гостите. И допълни, че всяка година във Военния университет се провежда мащабно учение за всички курсанти, в което вече ще бъдат включени и кадетите.

„Основният принцип на НАТО е взаимопомощ, затова ще се радвам да работим заедно. Можем да научим много един от друг“, допълни още бригаден генерал Маламов.

„Ние сме тук, защото искаме да обменим опит, да осъществим обмен на инструктори и студенти и се надяваме на подкрепа от ваша страна“, каза и Бране Петрески, който е главен подофицер на армията на Република Македония.

Гостите от Република Северна Македония получиха за спомен плакета на Професионалния сержантски колеж. Те имаха възможност да разгледат базата на колежа и на Националния военен университет./ сн. НВУ


Ключови думи
НВУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати