Събота, 05 Фев 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Момчил Недялков стана бронзов медалист от Балканиадата по борба

  02.11.2021 15:42
Момчил Недялков стана бронзов медалист от Балканиадата по борба

Състезателят на СКБ „Локомотив” Момчил Недялков стана бронзов медалист от Балканиадата по свободна борба за момчета, а отборът на България зае второ място в тази възрастова група.

Над 500 състезатели от 13 държави участваха в Балканското първенство по свободна и класическа борба за момчета, момичета, кадети и кадетки в Ксанти, Гърция. Част от българският отбор при момчетата в свободния стил беше Момчил Недялков, който стана трети в кат. 41 кг. Шампион в категорията стана Данила Кармалак от Молдова, а сребърният медал е за Алпер Акбал от Турция. Момчил направи добри борби и срещу двамата, като дори водеше срещите си в първата част, но силите не му стигнаха за победа.

В първенството трябваше да участва и още един „локомотивец” – Николай Момъков в кат. 65 кг при кадетите, но заболяване му попречи да пътува за Ксанти.

Получи се силно състезание с много равностойни схватки, но организацията на домакините беше слаба. В първия ден награждаването беше час и половина след полунощ, а във втория около 3 часа сутринта, разказа треньорът на „Локомотив” Николай Ганев, който беше част от българския отбор. Иначе българските състезатели се представиха добре, особено при момчетата, където отборът ни зае второто място. Важно е нашите момчета да видят, че са равностойни на другите състезатели и ако тренират по-усърдно, ще бъдат победители, коментира още Ганев.

Водач на малката горнооряховска група беше Димитър Пашов – бивш състезател на „Локомотив”, шампион на България и печелил много медали за клуба. Неговият баща пък е една от легендите на горнооряховската борба Никола Пашов.


Ключови думи
борба Локомотив Балканиада Момчил недялков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати