Вторник, 17 Май 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Три възлови мача трябва да изиграе „Локо” за една седмица

  22.10.2021 10:12
Три възлови мача трябва да изиграе „Локо” за една седмица

В рамките на осем дни „Локомотив” трябва да изиграе три много тежки мача. В събота е домакинството на лидера в първенството на Северозападна трета лига „Спартак” (Плевен). На 28 октомври (четвъртък) „Локо” гостува на „Хювефарма арена”, за да се изправи срещу шампиона „Лудогорец” в мач от осминафиналите на турнира за купата на България. И два дни по-късно в събота е следващият кръг на първенството, в който железничарите трябва да гостуват на „Бдин” във Видин – също тежък мач с отбор от челото. Клубното ръководство ще опита да отложи поне с ден-два това гостуване, защото възстановяването след мач с „Лудогорец” няма да е лесно.

Очевидно е, че разликата в класите е много голяма и с какъвто отбор да излязат, ще ни превъзхождат. Но ние ще играем колкото ни позволяват нашите възможности и ще се постараем да не се срамуваме след мача, дори и да загубим, коментира предстоящия сблъсък с шампиона старши треньорът на „Локо” Марин Байчев. Така че той очаква тежка среща и затова се надява, че мачът с „Бдин” ще бъде отложен, за да могат да поемат въздух неговите момчета. Във Видин никак няма да е лесно, а мачът е важен. Домакините са силен отбор с претенции за черно място. Предполагам, че ще се хвърлят здраво срещу нас. Всъщност всички се хвърлят срещу нас като за последно. И това не е чак толкова лошо – значи ни приемат като силните в групата, казва още Байчев.

В момента обаче треньорският щаб е съсредоточен върху мача със „Спартак”. Момчетата тренират с настроение. След двете колебливи стъпки в предишните кръгове, изразителната победа в Мездра върна самочувствието на младите футболисти. Нямаме оправдание за загубата и равенството в предишните срещи. Но няма и проблем в отбора, понякога се случва да не си на ниво. В Полски Тръмбеш определено играхме слабо и не заслужавахме да победим. После срещу Славяново започнахме много добре, поведохме с 2:0 и като че ли това успокои футболистите и те подцениха противника. Изравниха ни, а в последните минути изпуснахме няколко сигурни положения. Но пак повтарям, няма проблем в отбора, това са нормални неща във футбола – да не можеш винаги да побеждаваш, казва Марин Байчев.

Проблеми с контузени играчи има и преди мача със „Спартак”. След операцията Димитър Байдаков вече тренира, но тепърва му предстои възстановяване и връщане в игра. Краси Гавазов е с растежение и няма да е в групата. За Сашо Узунов ще се вземе решение в последния момент дали ще може да участва. Димо Атанасов вече е възстановен и ще бъде в групата за мача.

Излизаме, за да победим, нямаме друга мисъл преди мача със „Спартак”. Надяваме се на подкрепата на феновете ни, които ни следват навсякъде и са нашият голям мотиватор, казва Байчев.

Двата отбора в момента имат равен брой точки, но плевенчани са с мач по-малко. Те са единственият отбор в групата, който все още няма загуба. Това би трябвало да се случи на 23 октомври (събота) на стадион „Локомотив” в Горна Оряховица. Мачът започва в 16 часа.


Ключови думи
Локомотив футбол
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати