Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Емил Ангелов от СКБ „Локомотив” спечели бронз от Международния турнир „Стоте войводи”

  25.10.2021 14:58
Емил Ангелов от СКБ „Локомотив” спечели бронз от Международния турнир „Стоте войводи”

Бронзов медал спечели в първото си голямо състезание след дълго отсъствие от тепиха състезателят на СКБ „Локомотив” Емил Ангелов. Той спечели отличието в кат. 71 кг от Международния турнир по свободна борба за кадети „Стоте войводи” в Сливен.  Над 100 състезатели от 20 клуба взеха участие в 17-то издание на турнира. Сред тя бяха и отбор от Молдова и Едирне, Турция. Горнооряховският „Локомотив” участва с двама борци.

В кат. 71 кг Емил Ангелов започна с туш над Фуркан Дуру от турския отбор. Последва още една победа с туш над Хюсмен Идризун от Сливен. В полуфинала обаче Емил загуби от бъдещия шампион в категорията Иван Андонов от отбора на домакините, който спечели и купата за най-резултатен състезател на турнира. В спора за 3-5 място „локомотивецът” отново бе безапелационен и тушира Хюсеин Хюсеинов от Лозница.

Съотборникът му Николай Ангелов остана пети в кат. 55 кг, след като загуби от състезател на Молдова, който стана и шампион в категорията, а в мача за бронза отстъпи на Ергюн Шукри от Бургас.

Това са първи официални срещи за двамата от пролетта. Липсата на състезания и ограниченията заради пандемията попречи на тяхната подготовка и в този турнир само искахме да проверим как се движат. Показаха желание за победа и това ми дава надежда, че когато тренировъчният ритъм се нормализира, те бързо ще се вдигнат и ще се борят за по-благородни медали, коментира треньорът Николай Ганев.


Ключови думи
борба Локомотив 100-те войводи Емил Ангелов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати