Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Сухиндол

Прокурори се срещнаха с родители от Сухиндол заради възпитател, обвинен в блудство с деца

  28.10.2021 12:45
Прокурори се срещнаха с родители от Сухиндол заради възпитател, обвинен в блудство с деца

Цани Попов, заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Велико Търново, и Тихомир Шабов, районен прокурор на Районна прокуратура – Велико Търново, проведоха среща с родители на пострадали деца, във връзка с водено досъдебно производство за извършени блудствени действия спрямо непълнолетни лица, по което искането за задържане под стража на обвиняемия не е било уважено от Районен съд - Павликени и е взета мярка за неотклонение парична гаранция.

Прокурорите увериха родителите, че разследването ще се проведе в най-кратък срок. Внесен е протест срещу определението на Районния съд до Окръжен съд - Велико Търново.

Окръжен съд - Велико Търново не е взел мярка за неотклонение на обвиняемия „задържане под стража“. Увеличил е паричната гаранция от 500 лева на 2000 лева. Определението на съда не подлежи на протест и е окончателно.

Досъдебното производство ще бъде взето на специален надзор от Апелативна прокуратура - Велико Търново.

От няколко дни в Сухиндол има напрежение. Седмокласничка първа се осмелила да сподели с родителите си, че единият от възпитателите в местната гимназия я опипвал. Последвали още 4 жалби от други деца, а ръководството на училището подава сигнал в полицията. Възпитателят и неговият брат са задържани, но по-късно освободени, като мярката на възпитателя, определена от Съда в Павликени, е парична гаранция от 500 лв.

Днес Окръжният съд във Велико Търново я увеличи на 2000 лв. Според съдебния състав няма опасност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление предвид факта, че то вече е отстранено от длъжност. Делото в Окръжен съд - Велико Търново бе образувано въз основа на частен протест от Районна прокуратура – Велико Търново.


Ключови думи
блудство Сухиндол
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати