Вторник, 28 Дек 2021
            
Велико Търново Други

Отборът по ръкопашен бой на НВУ показа зрелищни техники пред НДК в столицата

  26.09.2021 09:57
Отборът по ръкопашен бой на НВУ показа зрелищни техники пред НДК в столицата

Отборът по специализиран ръкопашен бой на Националния военен университет „Васил Левски“ се включи в Европейската седмица на спорта в София. Курсантите, водени от преподавателя по физическа подготовка майор Емил Стоичков, направиха две атрактивни демонстрации и приковаха вниманието на деца и възрастни.

Техники за самозащита и нападение срещу един или повече противници, чупене на запалени керемиди и каменни блокове показаха възпитаниците на Националния военен университет в Спортното селище пред НДК в столицата.

„Войсковият университетски спортен клуб „Васил Левски“ при Националния военен университет е най-титулуваният клуб в Националната военна спортна федерация. Курсантите са шампиони в различни видове спорт, клубът е дългогодишен първенец в крайните комплексни класирания във федерацията, затова и поканихме бъдещите офицери да направят демонстрации на един от спортовете, които практикуват в университета“, коментира полк. Венелин Дерибеев, главен секретар на Националната военна спортна федерация.

„Специализираният ръкопашен бой е в програмата за обучение на курсантите във Военния университет. Те тренират още от влизането си в университета от първи курс, като се започва естествено от първите стъпки, бойно положение, придвижвания, падания, претъркалвания, за да намалим до голям степен възможността от контузии. След това надграждаме с техники за самозащита и нападение срещу един или повече противници!“, уточнява майор Стоичков.

След демонстрациите курсантите имаха възможност да се срещнат с двама от най-елитните спортисти в България, които тази година са сред лицата на Европейската седмица на спорта - джудиста Ивайло Иванов и таекундиста Владимир Далаклиев.

Повече от 30 федерации участват в Европейската седмица на спорта, която продължава до 30 септември.

Инф. НВУ

 


Ключови думи
НВУ ръкопашен бой Европейска седмица на спорта
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати