Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Поне още месец ще продължи ремонтът в ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ в Горна Оряховица

  04.09.2021 13:49
Поне още месец ще продължи ремонтът в ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ в Горна Оряховица

Големият ремонт на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” в Горна Оряховица е към края си, но със сигурност няма да има откриване заедно със старта на новата учебна година. Работата по сградата ще продължи още месец, като фирмата-изпълнител уверява, че ще е готова до началото на октомври. По-реалистичният вариант е обаче всички ученици на Електрото да могат да се върнат в своето училище от началото на ноември. Дотогава, ако въобще има присъствено обучение, те ще ползват базата на ПТГ „Васил Левски”.

Ремонтните дейности вътре в сградата са почти приключили. Напълно готови са вторият и третият етаж, работи се финално по първия. Основният фронт на работа е вече навън – по санирането на самата сграда. Забавянето дойде най-вече заради изграждането на външен асансьор за деца с увреждания, обяснява директорът на професионалната гимназия, която и тази година е най-предпочитаното от горнооряховските деца средно училище, инж. Милена Димитрова.

Ремонтът се финансира от Министерството на образованието с 1,2 млн. лв. Освен основната сграда, са обновени физкултурният салон и част от работилниците. Със собствени средства училището реновира оградата, централния вход и изгради рампа за хора с увреждания.


Ключови думи
ПГЕЕ "М. В. Ломоносов" ремонт инж. Милена Димитрова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати