Събота, 01 Яну 2022
            
Горна Оряховица Други

145 деца са родени в МБАЛ „Св. Иван Рилски” през първата половина на 2021 година

  24.07.2021 14:41
145 деца са родени в МБАЛ „Св. Иван Рилски” през първата половина на 2021 година

145 бебета са посрещнали в Родилното отделение на горнооряховската болница „Свети Иван Рилски” от 1 януари до 30 юни т.г. Броят на ражданията почти се запазва в сравнение с предходната 2020 г, когато са били 150. За полугодието ражданията със секцио в отделението са 58.

Родилките са не само от Горнооряховско, а от целия регион - Велико Търново, Стражица, Лясковец, Златарица, Елена, Полски Тръмбеш, Павликени.

Ръст на оперативната дейност в гинекологичния сектор в сравнение с предходната година, отчитат от отделението. Извършените големи гинекологични операции за шестмесечието са 30, а средните и малките са 104.

Всички родилки и пациентки, които постъпват в АГО, се изследват с бърз антигенен тест за COVID-19, като от 1 януари до момента няма постъпила жена с отчетен положителен резултат.

Забраната за свиждания в отделението, въведена от началото на пандемията м.г., продължава да е в сила, уточняват от АГО. В отделението се спазват стриктно противоепидемичните мерки. Татковци и близки на родилките общуват с тях и се радват на отрочетата по видеочат.

В Отделението по акушерство и гинекология в момента се работи по 17 клинични пътеки. Персоналът се състои от 9 акушер-гинеколози, един неонатолог, 13 акушерки и една медицинска сестра. Разкритите легла са 30.

Информация: https://www.facebook.com/mbalgo

 


Ключови думи
МБАЛ "Св. Иван Рилски" бебета Родилно отделение
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати