Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Родилното в Горна Оряховица представи своята нова ритуална зала

  13.12.2021 14:25
Родилното в Горна Оряховица представи своята нова ритуална зала

Обновената ритуална зала на Родилното отделение в Горнооряховската болница беше официално представена днес, а утре се очаква и първото новородено, което ще започне обществения си живот със снимки пред новия стенопис.

Обновяването стана благодарение на инициативата на три художнички – Евгения и Невена Лефтерови и Нина Ковачева, които решиха безвъзмездно да направят нов стенопис и да ремонтират помещението. Инициативата бе подета от майки, които са родили децата си в Горнооряховската болница. Те финансираха закупуването на материалите за стенописа, както и за нови мебели. Помещението беше пребоядисано, подменена е настилката, купени са нови столове, диван, масичка. Акцентът е разбира се стенописът, направен от трите художнички, който разказва за пътя на новата душа.

Жестът на момичетата е подет и продължен от други дарители. След като разбрала за обновяването на залата, горнооряховска фотографка предложила да дари снимки на новородени, които да допълнят интериора на помещението, в което бебетата за първи път виждат новия си свят. Нека това място е красиво и допълва радостта от приемането на новия живот сред нас, казват авторките на идеята.

270 бебета са родени досега в АГО на МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Момиченце ще е първото, което ще може да се снима в новата зала. Очаква се то да бъде изписано утре.


Ключови думи
Родилно отделение стенопис
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати