Понеделник, 30 Авг 2021
            
Горна Оряховица Култура

Възпитаниците на Аделина Колева обраха наградите на Арт фестивал „Новите звезди на България” в Ловеч

  29.05.2021 13:24
Възпитаниците на Аделина Колева обраха наградите на Арт фестивал „Новите звезди на България” в Ловеч

В първия си конкурс на живо след ограниченията, наложени от пандемията, възпитаници на Аделина Колева обраха наградите от Арт фестивала „Новите звезди на България” в Ловеч.  За голяма част от представителите на Горнооряховската школа, в която са събрани млади таланти от различни краища на страната, това беше дебют на голяма сцена. Дебют, който за всички приключи с награда.

Във втора възрастова група Виктор Димитров от Русе и Никол Попова от София, които от няколко месеца пътуват до Горна Оряховица за репетиции с Аделина Колева, спечелиха втора награда. Никол получи и специалната награда на един от спонсорите. Първата награда в тази възраст пък си поделиха Ерик Михайлов от Горна Оряховица и Виктория Петрова, която е от Русе, но представя Горнооряховската вокална школа.

В трета възрастова група първото място е за Румяна Христова от Школата на Аделина Колева. Иначе момичето е от Полски Тръмбеш. Първа награда спечели и дуетът Никол Попова и Симеон Славев.

Новата формация „Графити”, за която това беше първото излизане на сцена, ако не се брои концерта на НЧ „Напредък” преди няколко дни, също е с първа награда в раздел „Вокални формации”. Новите „Графити” са Виктор, Ерик, Виктория, Румяна и Симеон.

Изреждането на победителите завършва и с най-голямата награда, която също е за представител на Школата на НЧ „Напредък 1869”. Горнооряховчанинът Симеон Славев спечели Гран При на фестивала.

Организатори на фестивала в Ловеч са Народно читалище "Бяла Анаста 2016", Модна къща "Перлита", с финансовата подкрепата на Община Ловеч, спечелена на конкурсен принцип по програма "Младежки дейности". Медиен партньор е БТА.
Състезаващите се младежи се представиха в три творчески направления - вокално изкуство, танцово изкуство и инструменталисти. Бяха разделени и на възрастови групи.
Участниците изпълниха песни от различни жанрове - поп, естрада, народни песни и др. Представиха се с народни танци, модерен балет, класически танци и др.
Фестивалът има амбицията да прерасне в ежегоден национален форум.

Горнооряховчани ще могат да видят победителите от вокалната надпревара в Ловеч довечера на празничния концерт на площад „Георги Измирлиев”.


Ключови думи
Аделина Колева Млади таланти Ловеч
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати