Понеделник, 15 Мар 2021
            
Горна Оряховица Култура

Аделина Колева подготвя нова версия на „Графити”

  02.11.2020 06:49
Аделина Колева подготвя нова версия на „Графити”

„Графити 2” усилено репетира в Школата на Аделина Колева в НЧ „Напредък 1869”. Групата вече направи своето първо представяне, макар и само пред родители и екипа на читалището. В състава са съвсем нови и млади изпълнители, след като оригиналната формация се разпадна – просто всички момичета завършиха училище и поеха пътя си в университети далече от Горна Оряховица, а и от родината.
Наложилата се марка на успешната вокална група обаче няма да бъде забравена, а в момента Аделина я налага отново с пет съвсем млади момчета и момичета, от които само двама са горнооряховчани, другите са от Русе и Полски Тръмбеш.
Най-голямата е Румяна от Полски Тръмбеш. Тя е осмокласничка в СУ „Цанко Церковски”. Пее от 7-годишна – първо в родния си град, после при Стела Дойкова в Горна Оряховица, а сега работи с Аделина. Ходи и на солфеж.
Виктория е от Русе, на 12 години и също пее от 7-тодишна. От миналата година вече е в Горнооряховската школа и освен, че ходи на солфеж, свири и на китара.
Виктор също е на 12 години и е от Русе. Започнал преди година да идва на уроци в Горна Оряховица, после прекъснал, но сега отново работи с Аделина. Участва в Русенската детска опера.
11-годишният Ерик е от Горна Оряховица и въпреки че е най-малък, има дълъг певчески стаж, защото пее от 4-годишен. Учи в Трето основно, ходи на солфеж и пиано и се снима във филми. Вече е бил Цезарион – сина на Клеопатра в продукцията „Сърцето на империята” и в немската продукция „В Германия”.
Петият в групата е Симеон – на 13 г. от Горна Оряховица, осмокласник в ПГЕЕ „Ломоносов”. Ходи на солфеж и пиано, а пее от съвсем малък, но от 3 години е в Школата на Аделина.
Децата от Русе и Полски Тръмбеш пътуват веднъж седмично до Горна Оряховица. И петимата са фенове на оригиналната група „Графити” и искат да повторят успехите й, а и да постигнат повече. Всички мечтаят за музикална кариера и блясъка на сцената.
В репертоара им има българска и чужда музика. Правят собствени кавъри, за да са им удобни на гласовете. Лятото работили и с хореограф, за да включат танци, но за кратко. Не можем да участваме реално в конкурси, а онлайн конкурсите не ни удовлетворяват. В читалището нямаме и техника, за да подготвим добър продукт за такова участие, коментира Аделина Колева.
Групата работи заедно от края на миналия сезон. Заради трудното стиковане на програмите на всички, а и защото са още много малки, работата върви трудно и понякога дори мъчително. Надявам се, че културата няма да се окаже отново най-потърпевша от всички сектори в държавата и няма да ни затворят напълно. Ако продължим да работим сериозно, тези момчета и момичета ще се справят, защото са много талантливи, казва вокалният им педагог.


Ключови думи
Аделина Колева Графити НЧ Напредък 1869
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати