Сряда, 28 Сеп 2022
            
Светски

Аделина Колева проведе майсторски клас в Хисаря

  20.08.2020 14:14
Аделина Колева проведе майсторски клас в Хисаря

Вокалният педагог Аделина Колева при НЧ „Напредък 1869” – Горна Оряховица проведе майсторски клас в Хисаря и журира двата етапа на националния конкурс с международно участие „Петнадесет лалета”. Поканата към Колева дойде от организатора на конкурса Иван Димов за втора поредна година.
Конкурсът, журиран от Мими Иванова, Развигор Попов, Аделина Колева, Ефтим Чакъров, Валери Костов и д-р Тихомир Радев, оцени и награди талантливите участници и даде възможност на пеещите таланти от Хисаря да участват в майсторския клас на Аделина Колева. За мен беше удоволствие да работим заедно, разказва тя.  Тази година от 3 до 9 август се обучаваха 10 деца, които са от град Хисаря и работят с различни вокални педагози. Поради факта, че вече втора година водя майсторски клас там, вече познавам децата и с огромно удоволствие дообогатявах таланта им в дълбочина. Работих по 3 часа индивидуално с всяко дете и общи репетиции с моментно създаден състав, допълва Колева.
Интерес у децата предизвика и дъщерята на Аделина Колева – Преслава Кръстева. Преслава е Млад музикант, обучаващ се в Лондон. Всекидневните едночасови занятия, свързани с танци и импровизации, водени от Преслава, дадоха на участниците нов креативен поглед за обучение в песенното музикално изкуство.
Добре организираният и реализиран майсторски клас и огромното желание на участниците да се осъществи отново накара рганизаторите да поканят Аделина Колева и догодина, отново в рамките на конкурса „15 лалета”. И още един бъдещ проект се обсъди - през месец септември   ще се състои общ концерт на съставите на Аделина Колева от и читалище в София, заедно с участниците от майсторския клас. Планът е концертът да се проведе също в Хисаря.


Ключови думи
Аделина Колева 15 лалета Хисаря майсторски клас
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати