Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Светски

Сцената събра първото поколение от Школата на Аделина Колева

  18.10.2020 09:26
Сцената събра първото поколение от Школата на Аделина Колева

Четирима от първото поколение, израсло във Вокалната школа на Аделина Колева в НЧ „Напредък 1869”, се събраха на една сцена за концерта в чест на 150-та годишнина от обявяването на Горна Оряховица за град. Николай Манолов е един от първите, с които Аделина започва да работи в „Патиланци” навремето. После идва Нора, след това и Никола Чочев. Мая Колева си е постоянно покрай нея, най-малкото защото й е дъщеря. В концерта трябваше да участват и Преслава Кръстева и Богомил Бонев, но те не успяха да си дойдат от Великобритания. Мил жест към своя педагог направи Никола Чочев, който прекъсна изпълнението си, за да слезе от сцената и да поднесе букет на Аделина Колева, която наскоро имаше рожден ден. И така да напомни на всички, че от нейната школа са излезли няколко много успешни изпълнители.
Интересното е, че двама от тези първи възпитаници вече вървят по стъпките на своя педагог и също се занимават с преподаване. Николай Манолов първи започна да съчетава ангажиментите на сцената с преподаване. В момента ръководи арт школата на частно училище в София. Миналата година стана баща на Мартин и родителството също изпълва част от ежедневието му.
Мая Колева започна да преподава в София, но любовта я върна в родния край и направи арт център в Лясковец. Там не само ще дава уроци, но и ще прави записи.
Нора Караиванова се върна бързо след майчинство към музикалните ангажименти и, освен клубните участия, отново се изявява в мюзикъла „Чикаго”. Малкият Виктор придружава майка си в много пътувания и дори беше на концерта на площад „Георги Измирлиев”.
След няколко години в Русия Никола Чочев отново е в България. Живее в Банкя със съпругата си, работи в колцентър, но има и много участия като изпълнител. И вече има втори син.


Ключови думи
Аделина Колева Никола Чочев Николай Манолов Нора Караиванова Мая Колева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати