Понеделник, 15 Мар 2021
            
Общество

Музикален подарък във фаталния Петък, 13-ти, поднесоха пеещите мечтатели на Горна Оряховица

  13.12.2019 21:07
Музикален подарък във фаталния Петък, 13-ти, поднесоха пеещите мечтатели на Горна Оряховица

Страхотна емоция и незабравим коледен подарък поднесоха пеещите таланти на Горна Оряховица в края на фаталния Петък, 13-ти. Концертът на Вокалните състави, ръководени от Аделина Колева и Стела Дойкова събра на сцената на НЧ „Напредък 1869” пеещи горнооряховчани от 5 до над 50 години. Публиката аплодира бъдещи големи звезди, но и пораснали вече мечтатели, за които пеенето на сцена е като сбъднат сън.

Музикалната магия започна с най-утвърдения вече състав на Аделина Колева - „Графити”, а след тях сцената превзеха най-малките от „Мюзик саундс”, ръководени от Стела Дойкова. Вокален квинтет „ЕМС”, Кристина Енчева и балерините от „Калина” затвърдиха идеята, че Горна Оряховица продължава да създава музикални таланти и за горнооряховската вокална школа отново ще се говори. Голямата атракция на вечерта обаче беше първата изява пред публика на новосъздадената формация на Аделина Колева, която обединява пораснали музикални мечтатели. Долната възрастова граница в групата е 25 години. Повечето членове на състава си имат семейства, деца, утвърдени са в своята професия, но през целия си живот са носили мечтата за песен и за сцена. И тази мечта се сбъдва с помощта на Аделина Колева. Неслучайно една от песните, които съставът беше избрал за своя дебют, беше I have a dream на АББА. Съставът съществува само от два месеца и очевидно изпитва трудности да намери име, под което да се изявява. Вероятно пеещите мечтатели ще трябва да потърсят помощ от публиката, за да им измисли име. Със сигурност обаче нови срещи с феновете ще има, защото пеещите мечтатели успяха да прехвърлят своята радост от музиката на залата в НЧ „Напредък” и подариха невероятна емоция на всички, дошли да видят новото избухване на таланти в горнооряховската вокална школа.

Тази емоция ми липсваше, бях прекъснала връзката за известно време, но сега отново съм тук и отново се зареждам от вашата радост и нашите талантливи деца, сподели Аделина Колева, докато приемаше овациите на залата в края на концерта.


Ключови думи
аделина колева читалище напредък
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати