Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Иван Бъчваров е Почетен гражданин, още 12 награди ще бъдат раздадени за Деня на Горна Оряховица

  29.05.2021 05:01
Иван Бъчваров е Почетен гражданин, още 12 награди ще бъдат раздадени за Деня на Горна Оряховица

Бившият директор на Историческия музей в Горна Оряховица доц. д-р Иван Бъчваров е новият Почетен гражданин на родния си град. Това бе единствената номинация, направена за традиционното признание, гласувано всяка година в навечерието на празника от Общинския съвет.

Една от големите личности на Горна Оряховица ни напусна твърде рано точно преди 10 години. Съхранилите паметта за Бъчваров негови колеги от Музея, както и негови приятели предложиха с този жест да се отдаде почит на един наистина забележителен горнооряховчанин. Това е признание, което отдава почит на горнооряховския дух, на всички, които обичат града си и са готови да му дадат от времето и труда си.

Заедно с това в чест на празника ще бъдат връчени и традиционните годишни награди за принос към образованието, културата, социалното дело, спорта. Тази година са присъдени 11 награди в различните категории. Те ще бъдат обявени на тържественото заседание на ОбС на 29 май. То започва в 17 часа на 29 май в Зала 1 на Общината, а награждаването ще бъде излъчвано и на видеостена, издигната на площад „Георги Измирлиев”. Дванадесетата награда е колективна – Почетен знак за МБАЛ „Св. Иван Рилски”, като признание от името на всички горнооряховчани за усилията на здравните работници по време на пандемията от коронавирус.

Час преди официалната част на празника на площада вече ще е танцувално и весело. Балет „Грация” открива празничната програма в 16 часа. В 17 започва сесията на ОбС, след което е и церемонията по вдигане на знамената пред Общината. Сцената ще бъде предоставена на горнооряховски изпълнители, които ще подгреят настроението за гост звездите – група „Конкурент”, Ицо Хазарта и Георги Христов. Вечерта ще завърши със светлинно-музикален спектакъл.


Ключови думи
Иван Бъчваров Исторически музей - Горна Оряховица Почетен гражданин МБАЛ "Св. Иван Рилски"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати