Четвъртък, 30 Дек 2021
            
Горна Оряховица Спорт

Два златни и два бронзови медали спечелиха борците на „Локомотив” от турнир в Кубрат

  26.05.2021 15:55
Два златни и два бронзови медали спечелиха борците на „Локомотив” от турнир в Кубрат

Държавните шампиони Илиян Ангелов и Дениз Ахмедов спечелиха златните медали и при участието си в турнира „За Купата на кмета” в Кубрат. Двамата си оспорваха и купата за най-техничен състезател на турнира, но в крайна сметка тя бе присъдена на Илиян.

В турнира участваха 107 състезатели от 16 клуба. „Локомотив” беше с един във възраст подготвителни групи и 10 във възраст деца.

На първо място в кат. 30 кг се класира Илиян Ангелов, който е и републикански шампион в категорията за деца. Той направи четири срещи – три спечели с туш, една с технически туш. Това му донесе и купата за най-техничен състезател.

Същото убедително представяне направи и Дениз Ахмедов в кат. 32 кг. Дениз, който е двоен държавен шампион тази година, също постигна три победи с туш и една с технически туш. Убедителността на двамата „локомотивци” безкрайно затрудни домакините, които дълго спориха за кой от двамата трябва да е купата. Като компенсация за Дениз остана това, че той бе награден от олимпийския, световен и европейски шампион Хасан Исаев.

Трето място в кат. 59 кг при децата заслужи Петър Мутафов. Също с бронзов медал е Денислав Сахатчиев в кат. 30 кг при подготвителните групи.

 


Ключови думи
борба Кубрат Дениз Ахмедов Илиян Ангелов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати