Вторник, 28 Дек 2021
            
Горна Оряховица Спорт

Борците на „Локо” подновиха сезона с нов тепих и с първи медали

  15.09.2021 16:51
Борците на „Локо” подновиха сезона с нов тепих и с първи медали

Клубът по борба „Локомотив” поднови подготовка още в края на август. Подобряването на базата за тренировки на младите борци продължава, а голямата придобивка за това лято е чисто нов тепих, закупен от клуба.

Още в първото си състезание за новия сезон „локомотивци” спечелиха и първите си отличия. Златен, два сребърни и два бронзови медали откриха равносметката на „Локо” за този сезон, спечелени от Международния турнир на името на змс Иван Кръстев и змс Петко Дерменджиев в Ямбол. В състезанието участваха над 80 състезатели от 13 клуба, като „Локомотив” се представи с 6 борци във възраст деца и момчета.

В най-многолюдната категория при децата – до 32 кг, се стигна до горнооряховски финал и съответно два медала за „Локомотив”. Дениз Ахмедов и Илиян Ангелов се оказаха най-добрите в тази категория, като всеки от тях постигна по три убедителни победи преди двамата да се изправят един срещу друг в спора за златото.

Дениз тръгна с технически туш срещу Янаки Ковачев от „Черноморец” (Бургас). Илиян в първия кръг тушира Мелих Ибрям от Момчилград. Във втория кръг Дениз победи отново с технически туш Кристиян Съботинов от Ямбол, а Илиян тушира Георги Спасов от АСК Сливен. На полуфинала Дениз победи с 10:1 Георги Пантелеев от Средец, а Илиян се наложи над Никола Чернаков от Гълъбово.

Финалът на двамата „локомотивци” бе спечелен от Дениз Ахмедов, който донесе и първото злато за клуба си през новия сезон.

При момчетата в кат. 41 кг Момчил Недялков беше на път да добави второ злато, но контузия му попречи да завърши финалната си схватка. Момчил тушира за начало Пламен Стамов от Средец и продължи с технически туш над Хюсеин Арифов от Сливен. В полуфинала той се справи с 9:2 с Христо Абаджиев от „Локомотив” (Пд). Във финалната схватка поведе с 2:0 над Симеон Сидерас от Ямбол, но получи травма в лакътя и трябваше да спре.

Бронзовите медали за „Локо” донесоха Даниел Сидеров в кат. 47 кг и Теодор Старирадев в кат. 53 кг във възраст деца. Мартин Цонев остана седми в кат. 48 кг при момчетата.

Получи се много добро състезание и добра проверка за моментното ни състояние в началото на сезона. Нашите състезатели се представиха много добре, въпреки че има още много какво да се работи. Бронзовите медалисти Теодор и Даниел показват вече хъс и като се изчисти притеснението, което още им пречи, също ще играят финали в своите категории. Дениз и Илиян направиха много добри борби и с усърдието, което влагат в тренировките, ще израснат още, коментираха треньорите Николай Ганев и Пламен Дончев.


Ключови думи
борба Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати