Четвъртък, 30 Дек 2021
            
Горна Оряховица Спорт

„Локомотив” отстреля „Ботев” (Враца) и излиза срещу „Лудогорец” за Купата на България

  23.09.2021 21:14
„Локомотив” отстреля „Ботев” (Враца) и излиза срещу „Лудогорец” за Купата на България

Третодивизионният „Локомотив” се справи с елитния „Ботев” (Враца) в последния мач от 1/16-финалите на турнира за Купата на България. „Железничарите” продължават на осминафиналите, където ги чака шампионът „Лудогорец”.

Домакините откриха още в 9-та минута. След центриране по левия фланг, отбитата топка от защитниците на гостите попадна у Али Ахмед и тоя вкара във вратата на врачани за 1:0. В 37-та минута Георги Колево от около 22 метра преодоля отново вратаря на „Ботев” и резултатът стана 2:0. След почивката домакините продължиха да търсят изненадата и чрез Красимир Гавазов направиха разликата 3:0 в 61-та минута.

Отборът от Efbet лига направи всичко по силите си да се върне в мача и беше близо. Юлиян Ненов и Красимир Тодоров намалиха до 3:2 с голове съответно в 72-та и 85-та минута. Но силите на „Ботев” стигнаха до тук и врачани трябва да напуснат турнира за Купата на България.

Това беше последната среща от 1/16-финалите на турнира, като остава само мачът между „Левски” (Лом) и „Локомотив”  (София), който беше отложен заради играчи с коронавирус в тима от Втора лига.

Междувременно беше изтеглен и жребият за осминафиналите, където горнооряховският „Локомотив” ще срещне десеткратния шампион на България „Лудогорец”. Двубоят ще се реши отново в един мач, но този път домакинството се определя от жребия и той отреди „Локо” да гостува на „Хювефарма Арена”. Между другото, точно преди 6 години точно срещу „Лудогорец” и точно на осминафиналите за Купата, „Локо” направи най-големия подвиг в новата си история. Втородивизионният тогава горнооряховски отбор изхвърли шампионите от турнира с победа 1:0 на свой терен. Това се случи на 29 октомври 2015 г.

Мачовете от следващия етап на сегашния турнир са на 26, 27 и 28 октомври.

Останалите двойки са:

„Левски” (Сф) – Септември (Симитли)

„Левски” (Крумовград) – Монтана

„Септември” (София) – „Етър ВТ”

„Славия” – „Пирин”

ЦСКА – „Арда”

„Берое” – „Черно море”

„Левски” (Лом)/„Локомотив” (Сф) – „Локомотив” (Пд).

Състави за мача „Локомотив” – „Ботев” (Враца)

„Локомотив”: Ивайло Петков, Али Ахмед, Стефан Иванов, Станимир Андреев, Димо Атанасов, Емил Копаранов, Явор Генчев, Александър Узунов, Красимир Гавазов (78 - Какамъков), Георги Колев (к), Янислав Цачев (Ивайло Велчев).

Резерви: Зехнур Чаушев, Десислав Пенев, Тодор Бакърджиев, Никола Какамъков, Ивайло Велчев, Кирил Димитров, Звезделин Бончев.

Ст. треньор Марин Байчев.

„Ботев” (Враца): Христо Георгиев, Стефан Гаврилов, Йоан Бауренски, Гонсало Вийера, Мартин Николов, Антонио Георгиев, Матеус де Паула, Мирослав Маринов, Виктор Василев, Георги Николов.

Ст. треньор Петър Петров.

Съдийска бригада: главен съдия Иван Иванов от София с помощници Николай Попниколов от Благоевград и Стоян Стоянов от Кюстендил. Четвърти съдия Михаел Павлов от Велико Търново.

 

 


Ключови думи
Локомотив Купата на България Ботев Враца
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати