Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Двама състезатели на „Локомотив” ще представят България на Европейското по борба в U15

  26.05.2021 15:16
Двама състезатели на „Локомотив” ще представят България на Европейското по борба в U15

Цветелина Цонева и Момчил Недялков от „Локомотив” ще облекат националните трика, за да представят България на Европейското първенство за момчета и момичета U15, което започва в София. Първа на тепиха ще излезе Цветелина, която вече е в столицата и очаква жребият да отреди първата й съперничка. Момчил ще се бори на 29 май, когато започва първенството в свободния стил.

Над 520 състезатели от 24 държави идват за Европейско първенство за момчета и момичета в зала „Асикс Арена” от 27 до 30 май. Заявените страни са Азербайджан, Армения, Беларус, България, Грузия, Гърция, Естония, Израел, Испания, Италия, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Полша, Русия, Румъния, Словакия, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Холандия, Хърватска.

България ще участва с пълни отбори от по 13 състезатели при момичетата, както и при момчетата в класически и свободен стил.

Дамският отбор се води от Станка Златева и Симеон Стаев. Те се довериха на Цветелина Цонева от „Локомотив” да защитава трикольора в кат. 54 кг.

Треньори на отбора в свободния стил са Диян Динчев и Мариян Стойнев, които повикаха в кат. 38 кг Момчил Недялков от „Локомотив”.

Двама национали на Европейско първенство е поредният голям успех за горнооряховската борба, която тази година има рекорден брой медали от първенствата дотук.


Ключови думи
борба Европейско първенство U15 Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати