Вторник, 14 Сеп 2021
            
Горна Оряховица Спорт

Дениз Ахмедов спечели приза „Хари Стоев”

  14.06.2021 16:04
Дениз Ахмедов спечели приза „Хари Стоев”

Двукратният държавен шампион по свободна борба за деца за тази година Дениз Ахмедов приключи сезона със спечелването на още една купа – приза „Хари Стоев” от турнира, проведен в Горна Оряховица в памет на легендарния борец.

Традиционният турнир, който беше създаден в родното село на бореца – Горски горен Тръмбеш, се проведе в тренировъчната зала по борба на спортен комплекс „Никола Петров”. Организатори са Община Горна Оряховица и СКБ „Локомотив”, а тази година състезанието преминава под егидата на „Горна Оряховица – Европейския град на спорта 2021”. Участваха близо 70 млади състезатели от 7 отбора – „Локомотив” (ГО), „Дано Колов” (Елена), „Румен Павлов” (Стражица), „Царевец Етър 93” (Велико Търново), „Дан Колов” (Севлиево) и „Лудогорска слава” (Глоджево). Те бяха приветствани от кметския наместник на Горски горен Тръмбеш Николай Йорданов, а турнирът бе открит от директора на ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” инж. Петя Богданова. В награждаването се включиха и председателят на СКБ „Локомотив” Цветан Зеленков, както и председателят на Сдружение „Възраждане за Горски горен Тръмбеш” Николай Николов.

Получи се добро състезание с интересни борби, а за атмосферата помогна и публиката в залата, която подкрепяше състезателите. В крайна сметка за децата стана малък спортен празник и в същото време полезна проверка за отборите.

Състезанието бе в две възрастови групи – подготвителна (1-3 клас) за момчета и момичета и деца (4-6 клас).

В кат. 30 кг на подготвителната група победител стана състезател от Севлиево, а в кат. 32 кг. първи е Аспарух Атанасов от Велико Търново, а втори е Денислав Сахатчиев от „Локомотив”.

При момичетата в кат. 33 кг първо и второ място спечелиха две представителки на домакините – Анелия Ангелова и Деница Стоянова.

В най-леката категория при децата – 32 кг, първото място спечели държавният шампион в тази категория Илиян Ангелов.

Двукратният шампион от държавните първенства тази година Дениз Ахмедов от „Локомотив” спечели първото място в кат. 35 кг.

Берке Алкин от Елена стана шампион в кат. 38 кг.

В кат. 42 кг първото място е за Берк Хаджиюмеров от Глоджево.

Баръш Сабриев от Елена победи в кат. 47 кг.

Тодор Старирадев от „Локомотив” е шампион в кат. 53 кг, а съотборникът му Петър Мунафов е първи в кат. 59 кг.

Купата за най-резултатен състезател спечели Берк Хаджиюмеров. За най-техничен състезател бе обявен Илиян Ангелов. А призът „Хари Стоев” бе присъден на Дениз Ахмедов.

Наблюдавахме много оспорвани срещи и добра борба. Получи се отлична проверка за всички състезатели. Трябва да има повече такива турнири, за да се очупват младите момчета и момичета и да навлизат по-бързо в атмосферата на големите състезания. Доволен съм от повечето наши представители и се надявам, че ще се развиват и ще показват още по-добри резултати. А на всички, които дойдоха да подкрепят нашите деца – благодаря, коментира треньорът Николай Ганев.


Ключови думи
Дениз Ахмедов борба турнир Хари Стоев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати