Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Политика

Търновските социалисти изпращат 6 кандидатури за депутати към Областния съвет, Лечева с най-много номинации в общината и областта

  22.05.2021 20:01
Търновските социалисти изпращат 6 кандидатури за депутати към Областния съвет, Лечева с най-много номинации в общината и областта

Шест партийни кандидатури утвърди великотърновската общинска конференция на БСП, които ще бъдат изпратени за подреждане в Областния съвет на партията. Това са досегашният народен представител, почетен  гражданин на старата столица и  световен шампион  Весела Лечева, общинският лидер на социалистите Михаил Михалев, д-р Анета Маноилова, заместник-председателят на общинския съвет на БСП Димитър Чолаков, Наталия Сотирова и Мирослава Ганчева.

Конференцията взе решение имената на шестимата да бъдат утвърдени анблок с явно гласуване, а на изминалия цикъл събрания на основните партийни организации най-много номинации събра Весела Лечева. Тя беше предпочетена от 31 партийни организации, като след нея се нареждат общинският лидер на социалистите Михаил Михалев и д-р Анета Маноилова.

В същото време Весела Лечева печели доверието на социалистите в Павликени, Полски Тръмбеш, Сухиндол, Златарица и Елена, където е издигната за водач на листата.  Във Велико Търново 18 основни партийни организации са посочили, че червената листа трябва да бъде поведена от световната шампионка по стрелба, три са поискали това да бъде Явор Божанков и 1 организация е предпочела Корнелия Нинова.

По време на общинската конференция в старата столица бяха утвърдени и три имена за гражданската квота в листата, а именно бившият началник на НВУ генерал Цветан Харизанов, младият лекар д-р Грета Данкова и Явор Божанков.


Ключови думи
БСП Весела Лечева избори
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати