Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Курсант от НВУ спечели наградата на Съюза на народните читалища за мобилно кино

  21.05.2021 10:02
Курсант от НВУ спечели наградата на Съюза на народните читалища за мобилно кино

Курсантът от Националния военен университет „Васил Левски” старшина Генадий Димитров получи наградата на Съюза на народните читалища в България от Петия национален фестивал на мобилното кино „Кино на длан“. Филмът, с който петокурсникът в специалност „Полева артилерия” във факултет „Артилерия, ПВО и КИС” на Военния университет, е грабнал отличията на организацията, се нарича „Аз курсантът! Бъдещ офицер от Българската армия“.

„Фестивалът е за филми, снимани само с мобилни телефони, затова и се нарича „Кино в длан“. Когато започнах да правя сценария, реших, че искам да снимам свои колеги, които разказват защо са решили да бъдат офицери“, казва курсант старшина Генадий Димитров.

За него това е вторият късометражен филм, който прави, докато учи в Националния военен университет. Първият се нарича „Епопея на незабравените” и е разказ за 12-те оди, написани от Иван Вазов в неговата „Епопея на забравените”.

Генадий Димитров е член на клуб „Естетическо възпитание”, в който се събират курсанти с интерес към изработването на реклама и снимане с видео и фотоапарат. Ръководител на клуба е доц. д-р Марияна Тодорова, преподавател в катедра „Информационна сигурност“./ сн. НВУ


Ключови думи
НВУ Кино в длан Генадий Димитров
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати