Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

НВУ „Васил Левски“ организира Годишна военна игра

  27.04.2021 10:21
НВУ „Васил Левски“ организира Годишна военна игра

Двудневни занятия с военно-приложни игри ще проведе Националният военен университет „Васил Левски“. Занятията са на тема „Мирни военни игри“ и ще се проведат на 28 и 29 април, в чест на 6 май – Деня на храбростта и Българската армия.

68 курсанти от всички курсове и от почти всички военни специализации в двата факултета на Военния университет ще участват в Годишната военна игра. Отборите ще бъдат четири, като във всеки от тях ще има по 17 курсанти. Целта е бъдещите офицери да покажат на практика това, което са научили до момента. Военно-приложното състезание ще постави момчетата и момичетата в максимално близка до реалните условия тактическа обстановка и те ще трябва да проверят своите професионални и лидерски качества и умения.

На 17 учебни центъра ще бъдат проведени игрите. В някои от тях ще участва целият отбор и битката ще бъде отборна, някои от задачите ще изискват индивидуална игра.

По време на игрите курсантите ще трябва да преодоляват препятствия, изпращат криптирани съобщения, да хвърлят пластини по мишени, да сглобяват част от верига на МТ-ЛБ, да минират участък, да разкодират кодограма. Ще има задача, която е спасителна мисия, преодоляване на заразена с бойни отровни вещества местност, стрелба с пистолет „Макаров“ и автомат „Калашников“.

Вторият ден е предвиден и поход до полигона в Беляковец, където курсантите от военните специализации, свързани с логистиката, ще месят хляб и ще приготвят храна в полевите кухни.


Ключови думи
НВУ военни игри
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати