Събота, 01 Oct 2022
            
Общество Павликени

Нова фитнес площадка и паркинг с 22 места изграждат в Павликени

  12.04.2021 14:50
Нова фитнес площадка и паркинг с 22 места изграждат в Павликени

Нова фитнес площадка и паркинг с 22 места се изграждат в Павликени. Първа копка на проекта направиха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Общинския съвет Христо Кавалски и управителят на фирмата-изпълнител инж. Иван Трайков.
Спортната площадка за фитнес на открито ще има съоръжение с лостове за набиране, греда за баланс, стъпала за подскоци, успоредка, стойка за лицеви опори и комбинирано съоръжение. Планирани са осветление, пейки за отдих и шест паркоместа. Паркингът с асфалтова настилка е с 22 места за паркиране, включително и за хора с увреждания. Средствата за реализиране на обекта възлизат общо на 106 110 лева с ДДС и са осигурени изцяло от бюджета на Община Павликени.
„За по-малко от година нашият град ще се сдобие с втора фитнес площадка в полза на всички активни хора в Павликени“, каза кметът инж. Манолов. Той припомни, че миналата година вече бяха открити изградените съоръжения за спорт на открито и детска площадка в друга част на град Павликени. Чрез друг проект на Общината бяха изградени нови спортни обекти бяха създадени спортни кътове в Бяла черква, Недан, Караисен и Върбовка. Два физкултурни салона бяха пригодени за нуждите на спортни клубове от града.
Автор на проекта за новата фитнес площадка е архитект Юрий Любомирски. За изпълнител на строително-монтажните дейности е избрана фирма „СТРОЙКО” ООД Велико Търново. Строителен надзор на обекта ще осъществява фирма „СТРОЙИНВЕСТ-ВТ 1” ООД Велико Търново.
Срокът за изпълнение на обекта е 45 календарни дни.
С реализацията на дейностите по проекта ще се насърчи социалното приобщаване с предоставяне на равен достъп на всички социални групи до новоизградената спортна инфраструктура и ще се подобри здравният статус на населението. Изграждането на паркинга в голяма степен ще реши проблема с недостига на паркоместа и ще подобри условията за живот на жителите на град Павликени.


Ключови думи
инж. Емануил Манолов фитнес Павликени Христо Кавалски
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати