Петък, 02 Сеп 2022
            
Общество Павликени

Павликени почете паметта на Ботев и загиналите за свободата на България

  02.06.2022 16:14
Павликени почете паметта на Ботев и загиналите за свободата на България

С тържествена заря-проверка, минута мълчание и поднасяне на венци Павликени отбеляза 146 години от гибелта на поета и революционер Христо Ботев. За официалното поклонение пред паметта на всички, загинали за свободата на България, присъстваха кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Общинския съвет Христо Кавалски. На площад „Свобода" бяха и ученици от трите училища на града, както и граждани, дошли да почетат паметта на Ботев.

„Датата 2 юни винаги се свързва с героизма да се бориш за свободата и родината си. На тази дата с почит се прекланяме пред подвига на безсмъртния Христо Ботев, на неговите храбри четници, на всички знайни и незнайни юнаци, дали живота си за свободата и за независимостта на България“, каза в официалното си слово инж. Манолов.

„Патриотизмът днес означава  да обичаме своето Отечество и да работим за неговото добруване! И да правим това винаги със самосъзнание кои сме ние и какви ценности защитаваме!“, подчерта градоначалникът.

Венци и цветя поднесоха официалните гости, училищата и други обществени и политически организации. В края на честването градския площад бе озарен от традиционната за този ден заря-проверка.
 


Ключови думи
инж. Емануил Манолов Ботев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати