Събота, 01 Oct 2022
            
Други Павликени

Инж. Емануил Манолов: Васил Левски остава еталон за святост и жертвоготовност в името на родината

  18.02.2022 14:09
Инж. Емануил Манолов: Васил Левски остава еталон за святост и жертвоготовност в името на родината

Възпоменателна церемония по повод 149 години от смъртта на Васил Левски събра в Павликени стотици граждани, които се поклониха пред паметника на Апостола. Поклонението в Павликени традиционно се организира пред паметника-морена с барелеф на националния герой.

„Васил Левски остава еталон за святост, чисти помисли и жертвоготовност. Васил Левски е за нас символ на границата между всичко българско и родно и всичко чуждо и опасно. Васил Левски е от малкото ни ориентири в днешния ден за това кое е патриотично и кое – родоотстъпническо“, каза в словото си кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов.

„Апостолът няма равен не само по своето дело, но и в народната почит към него. Събираме се тук, при тази морена, и в деня на рождението му, и в деня на героичната му смърт. Винаги сме изпълнени с признателност за чистото и свято дело на най-достойния българин“, подчерта градоначалникът.

Венци и цветя поднесоха представителите на община Павликени и на Общинския съвет, политическите партии, училищните ръководства, детските градини, Исторически музей - Павликени, обществени и неправителствени организации, както и граждани.


Ключови думи
инж. Емануил Манолов Левски
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати