Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Горнооряховчани сведоха глави пред паметта и делото на Васил Левски

  18.02.2022 13:22
Горнооряховчани сведоха глави пред паметта и делото на Васил Левски

С възпоменателен ритуал в Горна Оряховица днес бе отбелязана 149-та годишнина от обесването на Васил Левски. Много горнооряховчани се събраха пред паметника на Апостола в кв. „Пролет”, за да преклонят глава пред делото му.
На почетен караул застанаха военнослужещи от Военно формирование 22 790. Честването уважиха цялото ръководство на Общината, заместник-областният управител Огнян Стоянов, общински съветници. Да се поклонят пред Апостола дойдоха и много деца и ученици от горнооряховски детски градини и училища, както и граждани и представители на различни обществени организации.
Във възпоменателния ритуал взеха участие деца от ДГ „Ален мак“, които изпълниха стихотворенията „Ода за Левски“ и „Обесването на Васил Левски“.
Пред паметника на Апостола бяха поднесени венци и цветя от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, от името на областния управител, от председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов, от Военно формирование 22 790, от общинските организации на военноинвалидите, офицерите и сержантите от запаса и резерва, от политически партии, училища, детски градини, неправителствени организации и граждани.


Ключови думи
Левски
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати