Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Избори 2021

Горнооряховските социалисти искат Явор Божанков и Корнелия Нинова за водач на листата

  01.02.2021 10:52
Горнооряховските социалисти искат Явор Божанков и Корнелия Нинова за водач на листата

31 номинации за новата листа от 31 партийни събрания на горнооряховските социалисти има Явор Божанков. Сегашният народен представител, заедно с партийния лидер Корнелия Нинова, са и най-желани като водачи на листата за IV Многомандатен избирателен район – Велико Търново.

Събранията в БСП тази година бяха неприсъствени, като партийните членове гласуваха със специални формуляри. Проведени са 31 събрания, като с 31 номинации е Явор Божанков, с 6 е общинският лидер Огнян Стоянов, с 2 Корнелия Нинова и по една има за Весела Лечева, Павлинка Николова и Емилия Иванова. Номинираните местни социалисти – Стоянов, Николова и Иванова, са си направили отвод. Така че общинската партийна конференция, която също бе неприсъствена, гласува трите номинации – на Божанков, Корнелия Нинова и Весела Лечева и ги утвърди. Чрез формуляри са гласували 87 от избраните 97 делегати на конференцията. В повечето образци за гласуване горнооряховските социалисти са посочили и желанието си Явор Божанков или Корнелия Нинова да водят листата.

Водачите на листи, както и местата за гражданската квота, се определят от националното ръководство. На 2 февруари те ще бъдат гласувани от Изпълнителното бюро и вероятно до края на седмицата ще бъдат утвърдени от Националния съвет.

Подреждането на самата листа ще стане от Областния съвет, който ще се събере присъствено вероятно на 8 февруари. След това листата трябва да бъде утвърдена и от националното ръководство.


Ключови думи
БСП Явор Божанков Корнелия Нинова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати