Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Политика

Цвета Караянчева във Велико Търново: Резолюцията на ЕП е политически акт без правна стойност

  09.10.2020 14:20
Цвета Караянчева във Велико Търново: Резолюцията на ЕП е политически акт без правна стойност

Тази резолюция е един политически акт, тя няма нито законодателна, нито правна стойност. Ние сме показали, че се съобразяваме с препоръките на Европа, които са в докладите. Това, което поехме като ангажимент, е да продължим да работим по реформите.
Този коментар направи днес във Велико Търново председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя бе в града за клетвата на първокурсниците в НВУ „Васил Левски“.
Резолюцията се ползва единствено от опозицията и ще се ползва по време на предизборната кампания. Но за съжаление има двоен станрадт в тази резолюция, защото не попаднаха забележките на нашите евродепутати. Там нямаше нищо за това, което се случва в Президентството. За нас това е един политически акт, каза Караянчева.
Председателят на Парламента изрази готовност във всеки един момент да дебатира по поисканата й от ДПС оставка. Ако съберат 80 подписа и ги внесат, уточни Караянчева.
На опозицията, която през следващата седмица сигурно ще говори върху резолюцията, ще отговорим с това, което сме направли, с това, което предстои да направим, с предстоящия бюджет, с това всички деца да получават детски надбавки, с 50-те лева на пенсионерите, с повишаването на минималната пенсия, индексация на всички пенсии между 5 и 10% от юли... Това е нашето говорене. Изпълняваме предизборна програма, която коалицията е приела, когато встъпи в този мандат. Бяхме казали, че до края на мандата ще имаме 650 лв. минимална заплата и мисля, че това са реално постижими цели, допълни още Караянчева.


Ключови думи
Цвета Караянчева НВУ клетва резолюция
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати