Сряда, 28 Сеп 2022
            
Политика

Корнелия Нинова спечели над 70% от гласовете в Горнооряховско

  13.09.2020 07:22
Корнелия Нинова спечели над 70% от гласовете в Горнооряховско

Много висока избирателна активност и мощна подкрепа за Корнелия Нинова – така преминаха вътрешнопартийните избори в БСП в Горнооряховска община.

От 501 социалисти, вписани в избирателния списък, гласуваха 417 или над 80%. Действителните гласове са 411, от които 299 за Корнелия Нинова, 98 за Кирил Добрев, 8 за Красимир Янков и 6 за Валери Жаблянов.

Добрев се представя по-добре в градската секция, където разликата между двамата основни опоненти е 175 гласа за Нинова и 70 гласа за Добрев при гласували 257 от 324 с право на глас. В двете подвижни секции, които в два лъча обиколиха селищата на общината, превъзходството на Нинова е още по-голямо и там гласовете в нейна полза са четири пъти над тези на опонента й.

Денят започна с една голяма трагедия – смъртта на Стоян Фенерев в Драганово, който е съпруг на наша активистка. По един нелеп начин загина млад човек и ние изказваме съболезнования на семейството и близките му, каза общинският лидер на БСП Огнян Стоянов след края на вота.

Най-важният резултат е високата активност. Благодаря на всички, които повярваха, че техният глас е важен. Това са избори, които са важни не само за бъдещето на БСП, но и на държавата, а мобилизацията на нашите хора няма как да не ме радва. За горнооряховските социалисти беше чест да участват в този исторически избор и най-хубавото беше да видя с каква отговорност се включиха всички. Надявам се, че националното ръководство ще си направи съответните изводи и ще работи повече с местните структури, а и ще се вслушва в мнението на хората. След този вот ни предстои подготовка за парламентарни избори и спечелването им, коментира Огнян Стоянов.


Ключови думи
БСП избори Корнелия Нинова Огнян Стоянов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати