Неделя, 14 Мар 2021
            
Спорт

Явор Божанков започна инициатива в подкрепа на акробатите Мартин и Данаил Николови

  23.08.2020 22:09
Явор Божанков започна инициатива в подкрепа на акробатите Мартин и Данаил Николови

Мартин и Данаил Николови, които станаха четвърти на последното Европейско първенство, са може би най-успешният продукт на горнооряховската акробатична школа в последните години. Те са и една от големите надежди на българската акробатика в момента. Но за израстването на момчетата трябва помощ, защото нито семейството им, нито клуба им, нито пък Федерацията могат да обезпечат тяхното участие на големите първенства докато все още са в младежката възраст.

Затова се търсят пътища да се помогне на момчетата да продължат развитието си, а един от хората, които се ангажираха да популяризират инициативата е народният представител Явор Божанков. Той обещава не само личната си помощ, но ще се опита с името и авторитета си да ангажира повече хора, които да станат съпричастни с израстването на талантите Николови.

Явор Божанков отправи апел към всички свои последователи във Фейсбук да бъдат заедно, подкрепяйки две талантливи момчета.

„Скъпи приятели, това са братя Николови от Клуб по спортна акробатика „Джими Денс”.
Абсолютни шампиони за България. Трети на темпова комбинация и на четвърто място на Европейското първенство в Израел. От медала ги разделят няколкото отнети точки за ръст, но Марти вече е пораснал.
Тези младежи заслужават нашето внимание, тъй като са прославили не само Горна Оряховица, но и България. Техните постижения вече са в полезрението на акробатичните среди.
Данаил и Мартин преминават във възрастова група Младежи 12-18 години. Силно мотивирани, догодина ще се изправят пред предизвикателството Световно първенство 2021 в Швейцария, както и Европейско в Италия.
За тяхната подготовка и добро представяне са нужни средства за хореография и екипи, които БФСА, треньори, семейство и приятели не могат да осигурят сами.
Винаги с удоволствие съм помагал на талантливите младежи, за това, поемам инициативата отново да помогнем, този път всички – ЗАЕДНО.
Нека младите таланти на Горна Оряховица не пропускат своя шанс за развитие.
Всеки, който има желание да се включи в инициативата за набиране на средства за хореография и екипи на Данаил и Мартин Николови, може да го направи, като се свърже с личния им треньор Йорданка Кочева на тел. 0886536867 или чрез следната банкова сметка :
BG24UNCR76301076089678
СК ДЖИМ ДЕНС
Йорданка Кочева
Благодаря Ви!


Ключови думи
Явор Божанков Мартин и Данаил Николови акробатика Джим денс
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати