Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Явор и Божидар Божанкови помагат на Влади за лечението в Израел

  07.12.2020 14:28
Явор и Божидар Божанкови помагат на Влади за лечението в Израел

Народният представител Явор Божанков и брат му Божидар, който ръководи семейния бизнес, са решили да се включат в кампанията за спасяване зрението на 8-месечния Влади.

„И двамата с брат ми скоро станахме родители за втори път. Знаем какво означава това. Младото семейство на близнаците минава през голямо изпитание. Няма нужда да минават през второ, като се борят за средства. Сега трябва да се фокусират върху най-важното. Своето дете. Нека Бог е с тях а 2021 да донесе светлина в живота на Влади”, написа Явор Божанков в своя профил във Фейсбук.

Двамата ще поемат разходите на семейството в Израел, където трябва да се направи операцията на момченцето, родено само 1,080 гр. и страдащо от тежка ретинопатия. Офертата на израелската клиника за операция на детето е 12 000 долара, но в нея не се включва престоят на майката и детето в Тел Авив, който ще е може би около месец.

В кампанията за спасяване зрението на Влади се включиха вече много хора. Когато разбрал за кампанията, Явор Божанков се свързал с майката, за да разбере как да помогне. Семейството вече почти е събрало сумата, необходима за операцията. Нужните средства за престоя ще са почти толкова, колкото и самата интервенция в клиниката. Забавянето ще им спести семейство Божанкови. „Хората са минали през всички етапи в България в борбата си да спасят зрението на детето. Смятам, че е важно по най-бързия начин да започнат лечение там, където има по-добра медицинска апаратура и им дават някакъв шанс”, коментира Явор Божанков.


Ключови думи
Явор Божанков Влади
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати