Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

8-месечният Влади от Горна Оряховица има нужда от помощ, за да прогледне

  05.12.2020 10:30
8-месечният Влади от Горна Оряховица има нужда от помощ, за да прогледне

Влади е само на 8 месеца, но се нуждае от спешна операция, за да прогледне. Лекари от Тел Авив, Израел се наемат да помогнат на детето, но стойността на операцията възлиза на 12 000 долара, като в сумата не влизат транспортните разходи, престоят там, както и задължителната 14-дневната карантина.

Влади и близнакът му Константин се раждат преждевременно на 4 април 2020 година. Раждат се в 28 гестационна седмица, а Влади е с тегло от 1.080 кг. Борбата му за живот започва буквално от мига, в който се появява на този свят и не спира до днес. След тежки 68 дни в неонатологично отделение на МОБАЛ „Стефан Черкезов” във Велико Търново, момченцето се прибира вкъщи. С това обаче житейските му битки не свършват.

Оказва се, че за разлика от своя брат близнак, Влади не вижда. След обстоен очен преглед в Университетска болница „Александровска” в София е установено, че детето има регресирала ретинопатия на дясно око и масивен кръвоизлив в ляво око. Следват множество изследвания от групата TORCH (вътреутробни инфекции). Родителите научават тежката диагноза – „Тотално отлепване на ретината, с левкокория" на ляво око. Това означава, че Влади е загубил зрението си.

Родителите на детето не се примиряват с тежката диагноза и започват да търся специалисти в областта на офтамология по целия свят, които да спасят зрението на Влади. Два месеца по-късно, след множество несполучливи прегледи и разговори с доктори от целия свят, добрата новина идва. Медици от Израелска болница дават надежда на семейството, че Влади може да прогледне. За да се случи това момченцето и майка му трябва да отидат за редица изследвания и евентуална интервенция в Тел Авив.

Офертата от болницата обаче е непосилна за семейството. Затова всички те се обръщат с молба за помощ към хората с добри сърца. И вярват, че те са много, и ще помогнат на Влади да прогледне. По Коледа се случват чудеса, нека заедно направим така, че чудо да има и за Влади! Влади вече има дарителска сметка!

Bank name: RAIFFEISENBANK BULGARIA EAD

Benificiary name: VLADIMIR ROSENOV ANDONOV

Swift(BIC): RZBBBGSF BGN - IBAN: BG75RZBB91551012739832

Вярваме, че заедно ще се справим! За подробна информация - епикризи, оферта, документи може да се свържете с Илияна Фидосиева (майка на Влади) - 088 9127872 или на сайта vlado.do.am


Ключови думи
Влади дарителска кампания прогледне
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати