Събота, 21 Май 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Община Горна Оряховица обезпечи състезанията на акробатите Мартин и Данаил Николови до края на годината

  29.09.2020 13:50
Община Горна Оряховица обезпечи състезанията на акробатите Мартин и Данаил Николови до края на годината

1000 лв. отпусна Общинският съвет в Горна Оряховица на мъжката двойка Мартин и Данаил Николови, състезаели по спортна акробатика от СК „Джим Денс“. Със сумата ще бъде обезпечено участието им в два престижни турнира, които ще се проведат до края на 2020 г. Между 9 и 11 октомври е Държавният  шампионат в Айтос, а за периода 27-29 ноември е насрочен Международният турнир „Дунавска перла“ в Русе. Отпуснатите средства ще бъдат осигурени от резерва за спортните клубове в Горна Оряховица.  
С цел изграждането на състезателите е необходимо те да участват в международни турнири на високо ниво, посочва треньорката Йорданка Кочева. Председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности Георги Бижев я покани на заседание на комисията, на което Кочева представи и мотивира план за участие на акробатите.
Двойката Мартин и Данаил Николови е включена в националния отбор към Българската федерация по спортна акробатика и средствата, които ще се отпуснат за подпомагането й, са оправдани, пък допълва председателят на Общинския съвет Димитър Николов, който внесе предложението за гласуване. Общината трябва да подкрепя елитните си състезатели, допълни Николов.
Мартин и Данаил Николови са може би най-успешният продукт на горнооряховската акробатична школа в последните години. През 2019 г. в Холон, Израел двамата станаха четвърти на Европейското първенство по спортна акробатика във възраст 11-16 години, като съвсем малко не им достигна да стъпят на почетната стълбичка. Заради този и други техни успехи им бе присъдена Годишната награда на Община Горна Оряховица за принос към спорта за 2020 г.
Предполагаемите разходи за спортно-състезателната година октомври 2020 – декември 2021 възлизат на 8 695 лв. В сумата влизат участия в Световна купа в София в края на април догодина, подготовка за Световно първенство в Швейцария в началото на юни и за Европейско в Италия през октомври 2021 г., Държавен шампионат, спортен лагер в СОК Камчия, турнир „Дунавска перла“, поставяне на нови съчетания и официални състезателни екипи за тях...

Разходите обаче не са по силите нито на семейството на Мартин и Данаил, нито на клуба или Федерацията. Затова се търсят варианти да се помогне на братята да продължат развитието си.


Ключови думи
Мартин и Данаил Николови Джим Денс спортна акробатика
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати