Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Контузия може да спре Мартин и Данаил Николови за Европейското по спортна акробатика

  19.09.2021 15:41
Контузия може да спре Мартин и Данаил Николови за Европейското по спортна акробатика

Бронзовите медалисти от Световното първенство в Швейцария през юни - Данаил и Мартин Николови са под въпрос за Европейското, което започва след седмица в Пезаро, Италия. Състезателите на горнооряховския клуб по спортна акробатика „Джим денс” са заедно с националите в София, но не участваха в официалната тренировка, на която бяха представени участниците в Европървенството. Проблемът е в контузия на Даниел, която не му позволява пълноценни тренировки.

Според генералният секретар на Федерацията Недко Костадинов, коментирал проблема с коляното на Даниел пред sportal.bg, кракът му е гледан на ядрено-магнитен резонанс. Данните са за разтегнати връзки и леко разкъсан менискус. До два-три дни националният треньор ще вземе решение дали ще участват в предстоящото първенство. Много е вероятно момчетата  да пътуват само като зрители до Италия, за да бъдат съхранени за следващото Световно, което е само след половин година. Тогава братята ще са в по-горна възраст и добрата им форма ще бъде много важна за отбора на България.

На официалната тренировка преди Европейското стана ясно, че Мариела Костадинова и Теодор Великов са спрели със спорта. Така че българският отбор за Европейското е от 16 състезатели, а вероятно ще станат 14, ако братя Николови отпаднат.

Сред националите се женската двойка на другия горнооряховски клуб „Акро Нова” – Елина Хинкова и Магдалена Тодорова във възраст 11-17 години, които заеха пето място на Световното в Швейцария.

Отборът пътува на 21 септември. Първенството за юноши и девойки е от 23 до 26 септември, а за мъже и жени от 29 септември до 3 октомври.


Ключови думи
Мартин и Данаил Николови Европейско първенство по спортна акробатика контузия
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати