Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Мартин и Данаил Николови са шести на Световното в Баку

  06.03.2022 14:56
Мартин и Данаил Николови са шести на Световното в Баку

Мартин и Данаил Николови завършиха шести при мъжките двойки 12 – 19 години на Световното по спортна акробатика в Баку. Възпитаниците на треньорката Йорданка Кочева започнаха с грешка в балансовото си съчетание, която беше наказана прекалено строго от съдиите и не им позволи да се борят за медалите, въпреки доброто представяне след това.

Миналата година състезателите на горнооряховския клуб „Джим денс” спечелиха бронзови медали от Световното, но в по-долната възрастова група 12 – 18 години, където тази година бронзът е отново български – спечелиха го Георги Стоянов и Владимир Коточев от Бургас.

След Световното Данаил лекува контузия и двойката не участва на Европейското в Италия през есента. Завръщането в тренировъчната зала обаче съвпадна с поредните вълни на ковид кризата. Затварянето на залата по акробатика затрудни изключително много подготовката на братята, които трябваше да пътуват из цялата страна, за да тренират. Затова и представянето им получи много висока оценка от Федерацията.

 


Ключови думи
Мартин и Данаил Николови кпортна акробатика
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати