Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Общинският кризисен щаб в Сухиндол прие мерки срещу коронавируса

  09.03.2020 15:05
Общинският кризисен щаб в Сухиндол прие мерки срещу коронавируса

Всички масови мероприятия на територията на община Сухиндол се преустановяват, реши Общинският кризисен щаб. Мерките са във връзка с установените случаи на коронавирус в България.

Затварят се пенсионерските клубове, преустановява се и дейността на читалищата. До края на месеца няма предвидени празнични прояви на територията на общината.

Отворени остават  детската градина и детската ясла, като достъпът на родители ще бъде само до входа. Температурата на всички деца ще бъде мерена ежедневно, като при симптоми на вирусно заболяване незабавно ще бъдат информирани личните им лекари.

На този етап мачовете на стадиона ще се играят без публика, като има вероятност те да бъдат напълно спрени.

Общината е в готовност да започне дезинфекция на главните улици и общинските сгради. Спират се всички свиждания в Дома за пълнолетни лица с деменция в Горско Косово. Прегледите и консултациите при личния лекар в Сухиндол продължават, като препоръката на Общинския кризисен щаб е при симптоми на грип- болните да се обадят първо по телефона.

Към момента няма установен случай на коронавирус на територията на община Сухиндол. В населените места няма паника и не се наблюдава презапасяване на населението с хранителни стоки и медикаменти.


Ключови думи
щаб кризисен щаб Сухиндол
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати