Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Областният кризисен щаб обсъди повишаващата се заболеваемост от коронавирус

  10.01.2022 16:58
Областният кризисен щаб обсъди повишаващата се заболеваемост от коронавирус

В Областна администрация Велико Търново бе проведено заседание на Областен кризисен щаб на област Велико Търново за борба с коронавирус. Областният управител Людмила Илиева откри заседанието, което бе свикано с цел да се обсъди завишената заболеваемост от SARS-Cov-2, както и резултата от съвместните проверки за спазване на противоепидемичните мерки и хода на ваксинационната кампания.

На срещата присъстваха директорът на РЗИ - Велико Търново д-р Евгения Недева, директорът на Областна дирекция по безопасност на храните Велико Търново д-р Станимир Спасов, директорът на ОДМВР - Велико Търново старши комисар Димитър Машов, началникът на РУО – Велико Търново инж. Розалия Личева, директорът на Дирекция „Инспекция по труда - Велико Търново“ Невена Стефанова и главният секретар на Областна администрация Велико Търново Петя Райкова. От РЗИ представиха актуална справка за заболеваемостта.
С оглед на ежедневно завишаващата се заболяемост, кризисният щаб препоръчва още по-голяма дисциплина при спазване на противоепидемичните мерки, носене на маска в закрити помещения, дезинфекция на ръцете и социална дистанция.
Щабът препоръчва на всички общини на територията на областта да бъдат още по-активни по контрола на спазване на противоепидемичните мерки.


Ключови думи
кризисен щаб
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати