Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

ТОЛ таксите обсъждаха при областния управител на Велико Търново

  05.03.2020 16:35
ТОЛ таксите обсъждаха при областния управител на Велико Търново

Областният управител проф. д-р Любомира Попова проведе работна среща с представители на Общините и Областното  пътно управление. Темата на срещата бe ТОЛ таксите по републиканската пътна мрежа и обсъждане на възможности за освобождаване на пътни участъци от винетна такса. С писмо на Агенция „Пътна инфраструктура“ се дава възможност на Общините да отправят предложение до АПИ за изваждане на участъци от републиканската пътна мрежа от списъка на републиканските пътища, за които се събира винетна такса. Финансирането на ремонта и поддържането на изключените участъци обаче ще бъде за сметка на Общините.
Директорът на Областното пътно управление Венцислав Ангелов запозна представителите на Общините с таксите, които ще трябва да бъдат заплащани от тях за съответните пътни отсечки. Такава възможност се обсъжда в Общините Лясковец, Павликени и Полски Тръмбеш. Предстои това предложение да бъде разгледано на заседание на Общинските съвети.
Средствата, необходими за поддържане на съответните участъци за една календарна година, следва да бъдат съотносими към вече определения размер, с който участва АПИ в съвместното финансиране на пътищата от републиканската мрежа. Т. е.: За текущ ремонт и поддържане на пътища I, II и III клас - 5 000,00 лв./км; За зимно поддържане, съответно: I клас (приведена дължина на зимно поддържане, приравнена към габарита на двулентов път) - 3 000,00 лв./км
II клас (приведена дължина на зимно поддържане, приравнена към габарита на двулентов път) - 2 000,00 лв./км; III клас (приведена дължина на зимно поддържане, приравнена към габарита на двулентов път) – 1 000,00 лв./км.


Ключови думи
проф. Любомира Попова ТОЛ такси
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати