Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Спорт

Отбори от 4 държави ще участват в турнира „Никола Петров”

  06.12.2019 09:58
Отбори от 4 държави ще участват в турнира „Никола Петров”

Близо 180 състезатели от четири държави се очакват за турнира „Никола Петров”. В състезанието, с което Горна Оряховица отдава почит на световния шампион по борба в навечерието на рождения му ден на 19 декември, за втора поредна година ще има международно участие. Към отборите от Румъния и Северна Македония, които участваха и миналата година, се присъединяват два турски отбора от Люлебургаз и Одрин. Освен това се очакват 30-35 български клуба, като общият брой на състезателите ще е около 170-180.

Турнирът е за млади състезатели, родени 2007 – 2009 г. Започва на 13 декември с кантар в 18 часа. Началото на схватките е от 9 часа на 14 декември. Официалното откриване е в 11 часа, а веднага след това турнирът продължава с репешажи и финални схватки. За победителите ще има купи, медали и тениски от Клуба по борба. Ще бъдат връчени също така купи за най-техничен и най-резултатен състезатели, а най-добрият борец на турнира ще получи и най-голямото отличие – приза „Никола Петров”. Миналата година призът остана в Горна Оряховица. Спечели го Мартин Милев, а купите за най-техничен и най-резултатен борец заминаха за Румъния и Македония.

Турнирът е посветен на 146-та годишнина от рождението на Никола Петров и 46 г. от откриването на спортната зала, която носи неговото име. Организира се от Клуба по борба „Локомотив, Община Горна Оряховица и Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”.


Ключови думи
борба турнир Никола Петров
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати