Неделя, 14 Мар 2021
            
Други

С детския спортен празник започна тържествената седмица на Дебелец

  27.07.2019 18:38
С детския спортен празник започна тържествената седмица на Дебелец

Десетки деца се включиха днес в спортния празник "Не стой у вас, играй с нас", който се проведе на стадиона в Дебелец, въпреки високите температури. Те мериха сили в интересни игри като бягане с чували, дърпане на въже, стрелба във футболна врата и други. Изключителен интерес предизвика сумо играта с огромни надуваеми топки, а разхлада под слънцето донесе подаването на воден балон. От всяка игра бяха излъчени по трима победители. Дърпането на въже бе отборна игра и в нея най-силни бяха „Дебелските акули“. Първенците получиха награди, осигурени от Постоянната комисия по младежта и спорта към Великотърновския общинския съвет, лично от общинския съветник Георги Недев, чийто клуб е главен съорганизатор на състезанието, и Кметство Дебелец. Наградите връчиха общинските съветници Мария Илчева и проф. Михаил Харалампиев.

„Наш общ ангажимент е да мотивираме децата в интерес и с любов към спорта, осъзнавайки социалната му значимост като ценност за развитието им. Идеята на традиционния ни вече спортен празник е да организираме децата в различни масови спортни дейности и физическа активност. Убедени сме, че така освен да демонстрират спортни умения, децата формират характер - да печелят и губят, да бъдат удовлетворени от спортната надпревара“, сподели кметът на Дебелец Снежана Първанова.

Спортният ден дава началото на тържествената седмичната програма по повод празника на града. Кулминацията е на 03 август с начало 20,00 часа.

 

 


Ключови думи
Дебелец детски спортен празник
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати