Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други

Честит празник, Стражица!

  15.08.2020 11:43
Честит празник, Стражица!

Празника си посреща днес Стражица. На 28. 07. 1998 година с решение Общинският съвет определя 15 август за празник на града.
На тази дата се отбелязва църковният празник "Успение Богородично". Новият православен храм, издигнат след земетресенията от 1986 година, е осветен на 25. 10. 2007 г. Той е построен на мястото на стария разрушен храм „Рождество на Света Богородица”, който беше възрожденски паметник на културата, и носи същото име. В двора на храма се намира православният параклис „Свети Георги Победоносец”, издигнат през 2011 г. в памет на руските воини, загинали край Стражица през 1877 година.
Таи година заради мерките срещу разпространението на коронавируса тържества за празника няма. Специалният ден започна с тържествена литургия и ще приключи със заря.
Призоваваме всички за спазване на противоепидемичните мерки. Всеки, който ще посети публични места или изразява своята свободна воля, да не забравя и личната си отговорност. Спазването на противоепидемичните мерки, макар и на открито, но в присъствието на много хора, е ключово, за да съхраним здравната система, апелират от ръководството на община Стражица.


Ключови думи
празник Стражица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати