Вторник, 16 Мар 2021
            
Общество

Модерен технологичен кабинет за природни науки откриха в СУ „Георги Измирлиев”

  18.04.2019 12:07
Модерен технологичен кабинет за природни науки откриха в СУ „Георги Измирлиев”

Най-новите технологии в сферата на образованието са събрани в новия кабинет по природни науки, който откриха в СУ „Георги Измирлиев” в чест на 160-та годишнина на училището. За откриването му училищното ръководство покани бивши директори, учители и служители, които имаха възможност отново да се потопят в училищната атмосфера. „Благодаря ми, че запазихте и развивате нашето училище. Все така се грижете за името на Гимназията”, каза един от най-дългогодишните директори Емил Попов, който бе поканен да пререже лентата на новия кабинет заедно със сегашната директорка Криси Аврамова, зам. кмета Йорданка Кушева, представители на РУ на МОН и на Обществения съвет на училището.
Ученици от 9 „б” с профил „Природни науки” демонстрираха новото технологично чудо, с което разполага кабинетът – интерактивен дисплей с огромни възможности в обучението по математика, химия, физика и биология. Все още не сме разучили всичките му възможности, но това е нещо качествено ново в образованието. Стига децата да искат да учат, имат на разположение най-модерната технология, обясниха домакините.
Кабинетът е оборудван със средства от училищния бюджет – 20 000 лева и с помощта на националната програма на МОН за съвременна образователна среда. Той допълва лабораторията по природни науки, която бе обновена миналата година.
СУ „Георги Измирлиев” кандидатства за иновативно училище с въвеждането на нов учебен предмет – Дигитални природни науки. Затова се оборудва и новия технологичен кабинет. Новият предмет ще обвърже природните науки с информационните технологии. Първи ще започнат обучение по него бъдещите 9 „б” и 10 „б”, които са профилирани към природните науки. Курсът на обучение по предмета е до 12 клас.
Откриването на новия кабинет е само един от акцентите в богатата програма за отбелязване на 160-та годишнина на училището, която продължава повече от месец.
Елена ВЕЛКОВА


 


Ключови думи
СУ "Георги Измирлиев"
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати