Вторник, 23 Юли 2024
            
Велико Търново Други

Трима студенти от ВТУ са отличени в националния конкурс „Физиката в моето бъдеще“

  27.05.2024 10:39
Трима студенти от ВТУ са отличени в националния конкурс „Физиката в моето бъдеще“

В навечерието на 24 май 2024 г. бяха обявени наградените ученици и студенти от Националния конкурс за есе „Физиката в моето бъдеще“ – 2024 г.

Шестима студенти от Исторически и Филологически факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ участваха в Националния конкурс за есе, в който трябваше да разкрият мястото и ролята на физиката и физичните явления в техния живот в бъдеще. Студентите са от специалностите „Регионално развитие и геоикономика“, „Педагогика на обучението по история и география“, „Педагогика на обучението по български език и география“ и „Приложна лингвистика с два чужди езика и международен туризъм“.

Есетата са оценявани от компетентно жури с председател доц. д-р Мариана Кънева - зам.-главен редактор на сп. „Светът на физиката“. Всички есета в трите възрастови групи 6 – 8 кл., 9 – 12 кл. и студенти ще бъдат отпечатани в брошура за Младежката научна сесия, която ще бъде качена на сайта на Съюза на физиците в България. Подбрани от журито на конкурса есета ще бъдат публикувани в сп. „Светът на физиката“ – печатен орган на Съюза на физиците в България.

Трима студенти на ВТУ са отличени в националния конкур за есе. Второ място е за Александрина Енчева от 3 курс на специалността „Приложна лингвистика с два чужди езика и международен туризъм“. Поощрение печелят Мария Павлова от 3 курс на специалността „Приложна лингвистика с два чужди езика и международен туризъм“ и Стефани Драганова от 3 курс на специалността „Педагогика на обучението по история и география“.

Студентите са работили под научното ръководство на гл. ас. д-р Тамара Драганова./ сн. ВТУ


Ключови думи
Физиката в моето бъдеще ВТУ