Вторник, 30 Апр 2024
            
Велико Търново Други

Васил Цонков е новият председател на Студентския съвет във ВТУ

  12.03.2024 12:23
Васил Цонков е новият председател на Студентския съвет във ВТУ

Новият председател на Студентския съвет във Великотърновския университет е Васил Цонков, редовен докторант в Историческия факултет, първа година. Той беше избран единодушно на редовно заседание на Съвета, което се проведе днес в Пета аудитория на Ректората.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров, който беше поканен да участва в заседанието, приветства представителите на студентите и им благодари за добрата работа в защита правата на студентите и на Университета.

Досегашният председател на Студентския съвет Спартак Михайлов получи грамота от името на Съвета за неговия значим принос за развитието и утвърждаването на студентското самоуправление във Великотърновския университет.

Васил Цонков е редовен докторант, първа година, в катедра „Стара и средновековна история“ към Историческия факултет на ВТУ. Той е от гр. Луковит, където завършва средното и основното си образование.

През 2018 г. Васил Цонков е приет във Великотърновския университет по специалност „История“ и завършва бакалавърската си степен с общ успех много добър (5.48). През 2023 г. завършва и магистърска степен по специалност „История и култура на Балканите и Източното Средиземноморие в Късната античност и Средновековието“.


Ключови думи
Васил Цонков Студентски съвет ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета