Събота, 27 Апр 2024
            
Велико Търново Други

Математическият турнир на ВТУ за ученици от 11. и 12. клас ще се проведе присъствено

  25.02.2024 08:46
Математическият турнир на ВТУ за ученици от 11. и 12. клас ще се проведе присъствено

Математическият турнир на Великотърновския университет за ученици от 11. и 12. клас ще се проведе присъствено. Дата е 10 март 2024 г.

Темата на Турнира е под формата на тест по математика, който се състои от 21 задачи, разпределени в четири секции.

Първа секция се състои от 12 задачи от затворен тип (с избор на верния отговор измежду 4 посочени отговора), като само един от отговорите е верен. Втора секция включва 5 задачи със свободен отговор. В тази секция се записва само отговора на съответната задача, без да се дава подробно решение. Трета секция включва 3 задачи. Четвърта секция е задачата на Журито.

На задачите от Трета и Четвърта секции трябва в писмена форма да бъдат дадени пълни решения с необходимите към тях обосновки.

Примерни теми и темите от предходните турнири са публикувани на адрес http://www.math-vt.com/ . Желаещите да участват в турнира могат да се регистрират online на адрес http://www.math-vt.com/ или на e-mail:
[email protected], като посочват: трите имена на участника, населено място, училище, клас, адрес за кореспонденция, e-mail, телефон и име и фамилия на преподавателя по математика.

Крайният срок за регистрация е 8 март 2024 г. (петък) до 16:00 часа.

За участие в турнира не се заплаща такса./ сн. организатори


Ключови думи
математически турнир ВТУ