Понеделник, 29 Апр 2024
            
Велико Търново Общество

Преподаватели от Египет обменят опит с колеги от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“

  31.01.2024 11:59
Преподаватели от Египет обменят опит с колеги от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“

Делегация от Международния отдел на Университета Хелуан, АР Египет, днес посети Великотърновския университет. Гостите са преподаватели във факултетите по икономка, спорт и машинно инженерство, а във ВТУ са по линия на програма „Еразъм+“ и ще обменят опит с колеги от Университета.

„Скъпи египетски приятели, искам да ви поздравя от името на ректора на Великотърновския университет проф. д-р Димитър Димитров и от името на академичното ръководство с „Добре дошли!“ в нашия прекрасен Университет. Ние дълги години поддържаме ползотворно сътрудничество с университети и колеги преподаватели от Египет. Затова много ценим това, че сте тук и че в рамките на програмата „Еразъм+“ ще обмените опит с колегите от нашия Международен отдел. Нещо повече – добре дошли сте и да изнесете лекции на различни теми пред студентите от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Ежегодно през м. май Филологическият факултет организира дни на различните езици, сред които е и арабският език. Мога да ви уверя, че това е празник не само за академичната общност и студентите, но и за жителите на град Велико Търново.

Пожелавам ви хубави моменти не само в нашия Университет, но и в нашия красив град – Велико Търново“, каза в приветствието си заместник-ректорът по учебната дейност проф. д-р Христо Бонджолов.

Университетът в Хелуан е нов партньор за ВТУ, но през последните две години двустранното сътрудничество се развива много бързо. По време на последните две Международни седмици, ежегодно организирани от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, участваха и представители на гостите. Това е трето посещение на представители от този университет в рамките на проекта с АР Египет. През първия семестър на 2023/2024 учебна година във Факултета по изобразително изкуство се обучаваха и четирима студенти от египетския университет.


Ключови думи
Хелуан ВТУ