Сряда, 01 Май 2024
            
Велико Търново Спорт

Три сребърни медала спечелиха атлетите на ВТУ от Университетския шампионат по лекоатлетически крос

  09.04.2024 11:36
Три сребърни медала спечелиха атлетите на ВТУ от Университетския шампионат по лекоатлетически крос

Силно представяне на студентите от Великотърновския университет на Националния университетски шампионат по лекоатлетически крос. ВТУ спечели сребърни медали в смесената щафета, индивидуален сребърен медал на Кристина Иванова и второ място в отборното при мъжете.

Асоциация за университетски спорт за поредна година проведе шампионата по лекоатлетически крос в гр. Ямбол, с любезното съдействие на домакините от Община Ямбол и Тракийски университет факултет Техника и технологии, гр. Ямбол.

През тази година домакините бяха подготвили изцяло ново равнинно трасе за индивидуалната надпревара в новият Линеен парк в коритото на р. Тунджа в града.

В смесената щафета 4 по 1 км, която се проведе през първия ден на състезанията в градския парк, отборът на Великотърновския университет се пребори за сребърни медали. Много силно представяне направиха и четиримата състезатели - Симона Сапунджиева (ПОФВ), Петьо Иванов (ПОФВ), Кристина Иванова (докторант към катедра ТМФВ) и Станислав Рашков (ПОФВ). Те отстъпиха само на атлетите от НСА, които този път не финишираха необезпокоявани. Третото място остана за УНСС.

На следващия ден, в индивидуалната надпревара, Кристина Иванова (ВТУ) се представи отлично по 2-километровото трасе и спечели сребърен медал като отстъпи само на Елица Тодорова от УНСС, трета се нареди Полина Тодорова от ШУ. Другите две представителки на ВТУ – Симона Сапунджиева (13-то място) и Паула Стефанова (26-то място) също се представиха добре, a в отборното класиране при жените ВТУ зае 5-то място.

При мъжете Станислав Рашков (ВТУ) също направи силно бягане по 6-километровата дистанция, но остана на крачка от медалите и зае 4-та позиция, победител при мъжете стана Кристиян Иванов от НСА. В отборното класиране с много компактно класиране момчетата на Великотърновския университет заеха 2-ра позиция, изпреварени само от атлетите на НСА. За отбора на ВТУ при мъжете бягаха – Станислав Рашков, Христо Минков (7-мо място), Апостол Атанасов (9-то място), Петьо Иванов (10-то място) и Димитър Дикелов (15-то място).

Отборът на Великотърновския университет беше воден от ас. д-р Иван Сираков от катедра Теория и методика на физическото възпитание.


Ключови думи
ВТУ лекоатлетически крос Университетски шампионат