Петък, 17 Май 2024
            
Горна Оряховица Общество

Учениците на СУ „Георги Измирлиев” ще представят областта на националния финал на състезанието по безопасност на движението

  30.04.2024 14:06
Учениците на СУ „Георги Измирлиев” ще представят областта на националния финал на състезанието по безопасност на движението

В Средно училище Георги Измирлиев“ се проведе oбластният кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата. Училище – домакин за втора поредна година беше СУ „Георги Измирлиев“ – Горна Оряховица. Участваха ОУ ‚Бачо Киро“ – Велико Търново и СУ „Бачо Киро“ – Павликени. В първа възрастова група (V – VII клас) класирането е както следва:

На първо място - СУ „Георги Измирлиев“, на второ - ОУ „Бачо Киро“ – Велико Търново и на трето място - СУ „Бачо Киро“ – Павликени. Във втора възрастова група (VIII – X клас) призовото място отново е за СУ „Георги Измирлиев“, а второто за СУ „Бачо Киро“ – Павликени.

Състезанието се проведе в два етапа: отборно решаване на тест и практическа част. Всеки участник трябваше да премине с велосипед по трасе с различни по сложност елементи. Състезателите показаха изключителни умения за сръчност и прецизност, добро владеене на  управлението на велосипеда  и спазването на правилата за движение по пътищата. Децата проявиха спортсменски дух и създадоха нови приятелства. Доказаха, че познавайки и спазвайки правилата за движение, могат да бъдат отговорни граждани. Осъзнаха, че животът е ценен, и не е резервна част. Директорът на училището г-жа Криси Аврамова поздрави участниците за тяхното представяне и връчи награди и грамоти на всички .

Състезанието се проведе на Лазаровден, чиято символика се свързва с вярата във възраждането на новия живот.


Ключови думи
Национално състезание по безопасност на движението СУ "Георги Измирлиев" Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета